Malmbanans Vänner
 
Hem nbjvm.se
Hem malmvagn.se
Hem MBV

Bli medlem
  Onsdagsträffar
  Trafikutbildning
Kalender
Karven
Kontakt
Funktionärer
Museisektion
Tågdriftsektion
Stadgar
Årsberättelser
Webadmin
Sökning
Login/logout
Medlemspost

BLI MEDLEM I MALMBANANS VÄNNER

Stins. Foto Gunnar Kajander Växlare. Foto Jan Bergsten Lokreparatör. Foto Jan Långström Rallare. Foto Gunnar Kajander
Trafikavdelningen Maskinavdelningen Banavdelningen

Säkert kom du till denna sida för att du var intresserad av järnvägar och ville veta vad man klan göra som medlem i föreningen. Ovan ser du exempel på några av de aktiviteter medlemmarna sysselsätter sig med. Trafikavdelningen kör lok, växlar vagnar och klipper passagerarnas biljetter. Maskinavdelningen mekar med lok och vagnar. Banavdelningen är föreningens rallare, fast som synes på bilden används inte bara handverktyg utan även maskiner.

Det är långt i från allt. Har du intresse för modelljärnväg, arkivstudier, guidning i museet (för dig som tycker om att jobba med människor) eller föreningsverksamhet i allmänhet kan du få utlopp för din energi där. Laga mat i resturangvagn? Det går också bra. IT? Det har vi också för vi vill kunna använda moderna hjälpmedel för omoderna saker. Kan inget? Vi har utbildning i egen regi.

Sedan kan man ju sitta hemma och bara läsa föreningens tidning Karven. Men det är roligare att vara med på aktiviteterna.

Det är enkelt att gå med. Det krävs bara att du har ett intresse för järnvägsfrågor och att du betalar in medlemsavgiften, för år 2018 300 kr. Du kan också anmäla familjemedlemmar för 30 kr per person som då inte får eget exemplar av medlemstidningen. Medlemmar har fritt inträde på Norrbottens Järnvägsmuseum och reser på Gammelstad - Karlsvikshyttans Järnväg för halva priset. Kontonummer och adresser hittar du här.

 Fil 0578 datum 2021-04-17